Rozcestník užitečných odkazů:

Výsledky TS 2018 u nás

Naprosto úžasný rekordní výsledek Tříkálové sbírky 2018 byl 55.270 Kč :)

Program leden 2018

V lednu nás čeká již tradiční Tříkrálová sbírka, dále tvoření pomocí oblíbených tiskátek a malování temperami.

NZDM No. 10 - Leden 2018

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Tříkrálová sbírka 2018

Charita Zliv opět pořádá Tříkrálovou sbírku, v lednu 2018 opět vyjdou koledníci do ulic. Prosím, přijměte je na prahu svých dveří. Finanční příspěvky použije Charita Zliv na financování NZDM No.10.

Leták Tříkrálová sbírka 2018

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Program prosinec 2017

Čeká nás velmi akční adventní program. Klasicky budeme péct a zdobit perníčky, vyrábět sněhuláky, sněhové vločky apod. Program bude zakončen vánočním rozloučením se stromečkem, ve čtvrtek 21.12.

NZDM No. 10 - Prosinec 2017

Benefiční koncert Jana Matěje Raka v sobotu 25. listopadu

Ve spolupráci s běloruskou diecézní charitou vypomáháme potřebným rodinám a jejich dětem, kterým v projektu Adopce na dálku adoptivní rodiče přispívají na studium, školní uniformy, léky, apod. Pak je ale také někdy potřeba pomoci nad rámec těchto běžných životních potřeb a k tomu např. poslouží tento koncert.

Přijďte i vy na benefiční koncert – kytarový recitál Jana Matěje Raka s názvem Zwolna a citedlně, který pořádají Jihočeské matky v sobotu 25. listopadu od 18.30 v koncertní síni Otakara Jeremiáše.

Program listopad 2017

Blíží se další měsíc, tedy i další program našeho zařízení. Tentokrát si vyrobíme netopýry, použijeme oblíbená tiskátka nebo proběhne turnajový týden, prostě podzim plný zábavy :)

NZDM No. 10 - Listopad 2017

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Barbora Vlasová, zástupkyně Charity ČR v Kambodži, Mons. Figaredo, apoštolský prefekt Battambangu a šéf Caritas Cambodia a Vlastimil Tesař, Chargé d´Affaires z české ambasády v Phnom Penh. Foto: Ambasáda ČR

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Program říjen 2017

V říjnu nás čeká výroba zvířátek z kaštanů, veselé sovičky nebo pečení štrúdlu v rámci kuchtíka. Moc se na všechny těšíme!

NZDM No. 10 - Říjen 2017