Rozcestník užitečných odkazů:

Výstava Z duše

V rámci týdne duševního zdraví se ve středu 20. září uskutečnila vernisáž výstavy nazvané "Z duše" v křížové chodbě kláštera na Piaristickém náměstí v Č. Budějovicích.

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Genenerální sekretář Charity ČR Jakub Líčka převzal Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Program září 2017

Prázdniny utekly a máme tady září. Tentokrát nás čeká Den otevřených dveří, na který tímto srdečně zveme všechny, které zajímá, jak to u nás vypadá a co všechno naše služba nabízí! Dále se můžete těšit na mandaly nebo malování temperami. 22. září pak proběhne již 4. ročník Běhu za nekuřáky, na který srdečně zveme všechny příznivce sportu :) Moc se na všechny těšíme :)

NZDM No. 10 - Září 2017

Podpořili jsme projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi"

Dostali jsme děkovný dopis, od Charity Minsk (Bělorusko), kde jsme finančně podpořili projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi".Finanční částka pochází z výtěžku Tříkrálové sbírky 2017.

Děkovný dopis patří všem, kteří koledníkům přispěli do kasičky. DĚKUJEME!

Program srpen 2017

Prázdniny jsou ve své polovině a my tu máme další program měsíce. Tentokrát pro vás bude připraven týden věnovaný deskovým hrám nebo japonským origami. V rámci kuchtíka si připravíme letní poháry :) K příležitosti konce prázdnin si nakonec uspořádáme venkovní akci doprovázenou grilováním. Přijďte, těšíme se na všechny :)

NZDM No. 10 - Srpen 2017

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Program červenec 2017

Ahojky :) Máme tu léto, konec školy a také nový program měsíce, v červenci se můžete těšit na langoše, které jste si tak přáli a mimo jiné například na filmové promítání. Přijďte se o prázdninách podívat do Charity :) Těším se na vás :)

NZDM No. 10 - Červenec 2017

Soutěžte o lístky na charitativní koncert skupiny Bratři Ebenové v Č. Budějovicích

Zveme Vás k účasti v soutěži na Facebooku o dva lístky v hodnotě 2 x 400 Kč na charitativní koncert skupiny Bratři Ebenové v říjnu v Č. Budějovicích. Soutěž trvá od 22. 6. do 17. 7. 2017. Více informací v tomto článku.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Řekněme „ano mobilitě“ namísto „pevnosti Evropa“

Ilustrační foto.

Výzva Caritas Europa u příležitosti Světového dne uprchlíků
Světový den uprchlíků si připomínáme v úterý 20. června. Vedoucí představitelé států a ministři zahraničních věcí států Evropské unie se v těchto dnech sejdou na jednání Rady Evropy a Výboru pro zahraniční záležitosti, aby se opět shodli na tom, že je třeba zadržet migraci za hranicemi Evropy.  Tato politika připomínající úsloví „sejde z očí, sejde z mysli“ však přispívá k tomu, že dál umírají a trpí desítky tisíc lidí.