Rozcestník užitečných odkazů:

Benefiční koncert Jana Matěje Raka v sobotu 25. listopadu

Ve spolupráci s běloruskou diecézní charitou vypomáháme potřebným rodinám a jejich dětem, kterým v projektu Adopce na dálku adoptivní rodiče přispívají na studium, školní uniformy, léky, apod. Pak je ale také někdy potřeba pomoci nad rámec těchto běžných životních potřeb a k tomu např. poslouží tento koncert.

Přijďte i vy na benefiční koncert – kytarový recitál Jana Matěje Raka s názvem Zwolna a citedlně, který pořádají Jihočeské matky v sobotu 25. listopadu od 18.30 v koncertní síni Otakara Jeremiáše.

Program listopad 2017

Blíží se další měsíc, tedy i další program našeho zařízení. Tentokrát si vyrobíme netopýry, použijeme oblíbená tiskátka nebo proběhne turnajový týden, prostě podzim plný zábavy :)

NZDM No. 10 - Listopad 2017

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Barbora Vlasová, zástupkyně Charity ČR v Kambodži, Mons. Figaredo, apoštolský prefekt Battambangu a šéf Caritas Cambodia a Vlastimil Tesař, Chargé d´Affaires z české ambasády v Phnom Penh. Foto: Ambasáda ČR

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Program říjen 2017

V říjnu nás čeká výroba zvířátek z kaštanů, veselé sovičky nebo pečení štrúdlu v rámci kuchtíka. Moc se na všechny těšíme!

NZDM No. 10 - Říjen 2017

Hledáme sociálního pracovníka  Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím

Diecézní charita České Budějovice hledá kandidáta na pozici sociální pracovník Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím.

Výstava Z duše

V rámci týdne duševního zdraví se ve středu 20. září uskutečnila vernisáž výstavy nazvané "Z duše" v křížové chodbě kláštera na Piaristickém náměstí v Č. Budějovicích.

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Genenerální sekretář Charity ČR Jakub Líčka převzal Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Program září 2017

Prázdniny utekly a máme tady září. Tentokrát nás čeká Den otevřených dveří, na který tímto srdečně zveme všechny, které zajímá, jak to u nás vypadá a co všechno naše služba nabízí! Dále se můžete těšit na mandaly nebo malování temperami. 22. září pak proběhne již 4. ročník Běhu za nekuřáky, na který srdečně zveme všechny příznivce sportu :) Moc se na všechny těšíme :)

NZDM No. 10 - Září 2017

Podpořili jsme projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi"

Dostali jsme děkovný dopis, od Charity Minsk (Bělorusko), kde jsme finančně podpořili projekt "Pomoc rodinám s onkologicky nemocnými dětmi".Finanční částka pochází z výtěžku Tříkrálové sbírky 2017.

Děkovný dopis patří všem, kteří koledníkům přispěli do kasičky. DĚKUJEME!

Program srpen 2017

Prázdniny jsou ve své polovině a my tu máme další program měsíce. Tentokrát pro vás bude připraven týden věnovaný deskovým hrám nebo japonským origami. V rámci kuchtíka si připravíme letní poháry :) K příležitosti konce prázdnin si nakonec uspořádáme venkovní akci doprovázenou grilováním. Přijďte, těšíme se na všechny :)

NZDM No. 10 - Srpen 2017