Rozcestník užitečných odkazů:

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Program červenec 2017

Ahojky :) Máme tu léto, konec školy a také nový program měsíce, v červenci se můžete těšit na langoše, které jste si tak přáli a mimo jiné například na filmové promítání. Přijďte se o prázdninách podívat do Charity :) Těším se na vás :)

NZDM No. 10 - Červenec 2017

Soutěžte o lístky na charitativní koncert skupiny Bratři Ebenové v Č. Budějovicích

Zveme Vás k účasti v soutěži na Facebooku o dva lístky v hodnotě 2 x 400 Kč na charitativní koncert skupiny Bratři Ebenové v říjnu v Č. Budějovicích. Soutěž trvá od 22. 6. do 17. 7. 2017. Více informací v tomto článku.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Řekněme „ano mobilitě“ namísto „pevnosti Evropa“

Ilustrační foto.

Výzva Caritas Europa u příležitosti Světového dne uprchlíků
Světový den uprchlíků si připomínáme v úterý 20. června. Vedoucí představitelé států a ministři zahraničních věcí států Evropské unie se v těchto dnech sejdou na jednání Rady Evropy a Výboru pro zahraniční záležitosti, aby se opět shodli na tom, že je třeba zadržet migraci za hranicemi Evropy.  Tato politika připomínající úsloví „sejde z očí, sejde z mysli“ však přispívá k tomu, že dál umírají a trpí desítky tisíc lidí.

Ženou regionu je Daniela Werbynská Laschová, ředitelka Charity Týn/Vltavou

Daniela Werbynská Laschová, žena regionu za rok 2017 pro Jihočeský kraj

Ze šestnácti finalistek získala 22. května 2017 nejvyšší ocenění v krajském kole za Jihočeský kraj Daniela Werbynská Laschová, ředitelka Farní charity Týn nad Vltavou a Charity Zliv. Blahopřejeme! To, jak ocenění vnímá, si můžete přečíst v tomto článku.

Dluhové pasti: náš společný problém

Odstraňme Dluhové pasti! Foto: Jakub Žák

Charita ČR uspořádala 11. května v pražském Evropském domě mezinárodní odbornou konferenci nazvanou „Odstraňme dluhové pasti! Opatření proti předlužení napříč Evropou“, aby opětovně upozornila na problém předlužování jednotlivců a dluhových pastí. Konference se kromě českých řečníků zúčastnili zástupci neziskových organizací z Polska, Litvy, Lotyšska a Německa.

Program červen 2017

V červnu se můžete těšit na oslavu Dne dětí, výrobu papírových větrníků nebo třeba turnaj ve fotbálku. Těšíme se na vás!

NZDM No. 10 - Červen 2017

Program květen 2017

Máme tady další měsíc, tedy i další program měsíce. Tentokrát ve znamení lásky...máj, lásky čas. Můžete se tedy těšit na vytváření kytiček pro vaše blízké, venkovní program, pečení dobrot ve tvaru srdce a promítání filmu Máj. Přijďte se s námi těšit z nadešlého jara :)

NZDM No. 10 - Květen 2017