Rozcestník užitečných odkazů:

Program duben 2018

V měsíci dubnu využijeme první jarní sluníčko a zahrajeme si různé hry venku, budeme malovat na kameny a opět si promítneme film na přání.

NZDM No. 10 - duben 2018

MDŽ: Charita má ženskou tvář a květinou ve svátek nezarmoutíš

Z azylového domu. Ilustrační snímek Jakub Žák

U příležitosti Mezinárodního dne žen, svátku úcty k ženám, připomínáme, že rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Ženy jsou rovněž z hlediska rizika více ohroženy chudobou více, než muži. Ženy však pracují také v Charitě. Co by jim k MDŽ udělalo radost? A co by popřály ženám, s nimiž se setkávají při vykonávání své profese? O tom více v anketě.

Program březen 2018

V březnu budeme skládat origami, zahrajeme si karetní hry, promítneme si film na přání, budeme si povídat o Velikonocích u nás i ve světě a vyrobíme si velikonoční dekoraci.

NZDM No.10 - březen 2018

Program únor 2018

V únoru si vyrobíme valentýnská přáníčka, promítneme si film na přání a zahrajeme si deskové hry.

NZDM No.10-Únor 2018

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Výsledky TS 2018 u nás

Naprosto úžasný rekordní výsledek Tříkálové sbírky 2018 byl 55.270 Kč :)

Program leden 2018

V lednu nás čeká již tradiční Tříkrálová sbírka, dále tvoření pomocí oblíbených tiskátek a malování temperami.

NZDM No. 10 - Leden 2018

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Tříkrálová sbírka 2018

Charita Zliv opět pořádá Tříkrálovou sbírku, v lednu 2018 opět vyjdou koledníci do ulic. Prosím, přijměte je na prahu svých dveří. Finanční příspěvky použije Charita Zliv na financování NZDM No.10.

Leták Tříkrálová sbírka 2018

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.