KDE NÁS NAJDETE

IČ: 736 348 41

Mapka:

Charita Zliv - náměstí Míru 10

Zobrazit články z rubriky:

Diecézní charita České Budějovice slavnostně otevřela nové sídlo

V úterý 12. června Diecézní charita České Budějovice slavnostně otevřela své nové sídlo na adrese Kanovnická 18. Novým prostorám požehnal českobudějovický biskup Vlastimil Kročil za účasti pozvaných hostů mj. z Krajského úřadu Jihočeského kraje, Magistrátu města České Budějovice, světícího biskupa a prezidenta Charity Česká republika Pavla Posáda, a také obou bývalých ředitelek Diecézní charity České Budějovice – zakladatelky Heleny Fáberové a dlouholeté ředitelky Michaely Čermákové.

Program červen 2018

V červnu se rozloučíme s pracovnicí Anet, vybarvíme si mandaly, půjdeme ven a pustíme si film na přání.

NZDM No. 10 - Červen 2018

Putovní výstava "Jsme ze stejné planety" v Českých Budějovicích

Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice pořádá putovní výstavu fotografa Jindřicha Štreita "Jsme ze stejné planety". Její putování po jihočeské metropoli započne v prostorách Teologické fakulty JU v pondělí 4. června 2018. Výstava je realizována za finanční podpory Ministerstva vnitra ČR v rámci projektu „Integrace cizinců 2018“.

Rozlučka s Anet

Přijďte se v úterý 5.6. od 13 do 18 hodin rozloučit s pracovnicí Anet, která odchází na mateřskou dovolenou :)

rozlučka s Anet

DOBRO MÓDA (dnes je módní dobrovolnictví!)

Zveme Vás na workshop DOBRO MÓDA (dnes je módní dobrovolnictví!), který se uskuteční v úterý 22. května v rámci MODA Fashion Days 2018 České Budějovice. Na této akci se podílí Dobrovolnické centrum DCH České Budějovice.

Vedoucí dobrovolnického centra na Konferenci Caritas Europa

Mládež. Solidarita. Evropa. To bylo hlavním mottem Konference Caritas Europa, kterou pořádala Charita Gruzie v Tbilisi 7.–9. května 2018. Mezi účastníky nechyběl prezident Charity ČR Mons. Pavel Posád a dále za Diecézní charitu České Budějovice vedoucí Dobrovolnického centra Mgr. Petra Kámenová.

Výběrové řízení - sociální pracovník NZDM No.10

Hledáme nového sociálního pracovníka do našeho NZDM No.10.

Více info zde:

Výběrové řízení - sociální pracovník v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež No. 10 (1).doc

Program květen 2018

Jaro je tady :) Přivítejte ho s námi v našem klubu, tento měsíc budeme tvořit kytičky, zahrajeme si frisbee a promítneme si Máchův slavný Máj.

NZDM No. 10 - Květen 2018

Holkám a klukům z nízkoprahových klubů držíme palce, aby se dostali na vysněnou školu

Nízkoprahový klub. Ilustrační snímek Jakub Žák

V pátek 27. dubna přijdou do středních škol výsledky přijímacích zkoušek a nejpozději příští středu tak budou výsledky znát i ti, co chtějí na školách studovat. Držíme palce všem holkám a klukům, aby se dostali na tu, co chtějí. S přípravou pomáhali také v charitních nízkoprahových zařízeních po celé republice. Klubů je 69 a pravidelně je navštěvuje skoro devět a půl tisíce dětí a dospívajících.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují