Helena Faberová začínala rozvíjet charitativní činnost s partou dobrovolníků

České Budějovice –  Pomoc osamělým matkám s dětmi, lidem bez přístřeší, osobám se zdravotním a mentálním postižením, sociálně slabým a mnoha dalším lidem. To vše zajišťuje na jihu Čech Diecézní charita České Budějovice. U vzniku českobudějovické diecézní charity po revoluci v roce 1989 stála Helena Faberová. Rozhovor s první ředitelkou Diecézní charity Č. Budějovice Helenou Faberovou si můžete poslechnout (i přečíst) na stránkách Českého rozhlasu České Budějovice.

Požehnané pivo podpoří službu Diecézní charity

České Budějovice –  V sobotu 1. prosince 2018 bude zahájen prodej Požehnaného piva. Ve stánku Budějovického Budvaru na náměstí Přemysla Otakara II. v rámci adventních trhů  s prodejem budou pomáhat dobrovolníci z pivovaru, Diecézní charity Č. Budějovice, Biskupství českobudějovického i města České Budějovice. Výtěžek z prodeje věnuje pivovar Diecézní charitě České Budějovice. 123 jednolitrových ručně balených lahví navíc přijme Svatý otec papež František jako osobní dar při generální audienci 12. prosince.

Program prosinec 2018

program prosinec 2018Program na měsíc prosinec 2018

Adventní koncert pro Charitu jako poděkování

České Budějovice – Diecézní charita a Městská charita České Budějovice společně srdečně zvou na Adventní koncert pro Charitu, který se uskuteční ve středu 12. prosince 2018 od 18:30 v katedrále sv. Mikuláše. Koncert, při němž zazní Missa brevis od Jiřího Pavlici, je především poděkováním všem dárcům, zaměstnancům, dobrovolníkům a podporovatelům charitního díla.

Tradiční vánoční besídka pro děti cizinců

Srdečně zveme naše klienty–cizince s dětmi, rodinami a přáteli 6. prosince 2018 od 16:00 do 18:30 na tradiční Vánoční besídku. Čeká Vás předvánoční program a děti se mohou těšit na nadílku od Mikuláše.

MŮJ SVĚT – fotografická soutěž zaměstnanců, dobrovolníků a klientů charitních služeb

Opava – MŮJ SVĚT – fotosoutěž amatérských fotografů, kteří jsou spjati s Charitami celé České republiky, vstupuje do druhého desetiletí. Od 1. listopadu 2018 do 31. ledna 2019 mohou zaměstnanci, dobrovolníci a uživatelé charitních služeb posílat fotografie do 11. ročníku této fotosoutěže, od počátku spojené se jménem patrona, fotografa Jindřicha Štreita.

Oranžové kolo Nadace ČEZ

V sobotu 27. 10. 2018 byla na Rybářských dnech v Hluboké nad Vltavou součástí akce Oranžové kole Nadace ČEZ, která finančně pomáhá potřebným organizacím. Tentokrát se zúčastnila Charita Zliv a Domov pro seniory z Hluboké. I přes nepřízeň počasí se zapojilo mnoho lidí, kteří svým minutovým šlapáním na kole přispěli dobré věci. Kromě pracovníků Charity Zliv Martina, Jitky a paní ředitelky Daniely, se zúčastnili kolemjdoucí nejen z Čech, ale také z Číny, Jižní Ameriky, Německa a Rakouska. Dokonce si zašlapal i Hlubocký vodník Čochtan. Nakonec jsme všichni svými skvělými výkony vyšlapali pro Charitu Zliv krásnou částku 50. 967,- Kč.

Děkujeme moc Nadaci ČEZ a všem šlapajícím!

Oranžové kolo

Dobrý den,
ráda bych vás pozvala v sobotu 27.10. od 10:30 do 15:00 hod.
na Rybářské dny v Hluboké nad Vltavou,
na hrázi Munického rybníka bude probíhat ve spolupráci s Nadací ČEZ akce Oranžové kolo.
Kolemjdoucí budou moci svým šlápnutím do pedálů
podpořit Charitu Zliv a Domov seniorů z Hluboké. Očekáváme pro nás vyšlapanou částku okolo 50 000,-
Sponzorský šek se bude předávat
na hlavním pódiu po 15 hodině. Těším se na viděnou. Daniela W.L. Charita Zliv - Oranžové kolo na Hluboké

Výstava Jsme ze stejné planety na Jihočeské univerzitě uvítá nový akademický rok

České Budějovice – Putovní výstava fotografií Jinřicha Štreita Jsme ze stejné planety přivítá od 3. do 19. října nový akademický rok 2018/2019 ve foyer budovy Rrektorátu a Filozofické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Výstava mapuje osudy lidí, kteří se narodili stovky a tisíce kilometrů od českých hranic, ale rozhodli se žít v České republice. Putovní výstavu po jihočeské metropoli realizuje Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě Č. Budějovice.

Program říjen 2018