banner_1180x490_obecny

Další ročník Tříkrálové sbírky je za dveřmi a přípravy jsou v plném proudu. Kvůli pandemii jsme se v loňském roce museli obejít bez koledníků, které nahradila koleda on-line. Covid-19 se stále nevzdává, ale stejně tak se nevzdávají ani Tři králové. Koledníci k vám začátkem roku 2022 přijdou a budou rozdávat radost a požehnání, a také prosit o příspěvek na lidi v nouzi. Koleda bude probíhat samozřejmě s respektem ke všem epidemickým opatřením a hygienickým doporučením.

Dění kolem Tříkrálové sbírky budeme bedlivě sledovat a o všem důležitém vás zde informovat. Aktuální informace ohledně sbírky můžete sledovat také na oficiálním webu Tříkrálové sbírky www.trikralovasbirka.cz/o-sbirce/aktualni-situace/.

Jak můžete přispět?

Jak poznat pravé koledníky?

Koledníky poznáte podle kasičky, která musí být označena logem Charity Česká republika a úředně zapečetěna, s razítkem příslušného městského/obecního úřadu. Vedoucím skupinky koledníků musí být osoba starší 15 let. Má u sebe průkazku koledníka, která ho pověřuje ke koledování. Údaje na průkazu koledníka musí souhlasit s údaji v jeho průkazu totožnosti. Číslo kasičky musí souhlasit s číslem průkazky.

Online koleda

Na webu Tříkrálové sbírky najdete online kasičku, do které je možné vhodit váš příspěvek.

PŘEJÍT NA ONLINE KOLEDU

Bankovním převodem

na Tříkrálový sbírkový účet

pro Charitu Zliv uvádějte, prosím, variabilní symbol 777920501

Dárcovská SMS

Pošlete jednorázovou nebo trvalou DMS ve tvaru:

DMS KOLEDA 30 nebo DMS TRV KOLEDA 30
DMS KOLEDA 60 nebo DMS TRV KOLEDA 60
DMS KOLEDA 90 nebo DMS TRV KOLEDA 90

Na číslo: 87 777
Cena jedné DMS je 30, 60 nebo 90 Kč.
více na  www.darcovskasms.cz.

Pokud chcete dát tříkrálový příspěvek přímo Charitě Zliv, zvolne, prosím, jiný způsou platby. Děkujeme.

Jak Tříkrálová sbírka pomáhá

Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá.
Výnos sbírky je rozdělen podle vnitřního klíče Charity ČR takto:

• 65 % vybraných prostředků se vrací charitám, které je vykoledovaly,
  • 15 % je určeno na velké diecézní projekty,
  • 10 % na rozvojové projekty v zahraničí a do krizového fondu při mimořádných událostech,
  • 5 % na projekty Charity Česká republika, 5 % jsou zákonné režie sbírky.

Tříkrálovou sbírku pořádá každoročně Charita Česká republika. Úspěch celé sbírky závisí na aktivitě tisíců lidí ve všech koutech republiky, často i v obcích o několika desítkách obyvatel.

Děkujeme Vám a přejeme požehnaný rok 2022.

V případě dotazu kontaktujte koordinátora Tříkrálové sbírky:

Martin Balej, tel.:733 676 683 , e-mail: martin.balej@zliv.charita.cz

Více informací ke sbírce na centrálním webu

www.trikralovasbirka.cz