Zprávy z Charity České Budějovice

Nadace ČEZ poskytla podporu v dalším vzdělávání zaměstnanců Charity

Nadace ČEZ poskytla podporu v dalším vzdělávání zaměstnanců Charity

Díky nadační podpoře od nadace ČEZ jsme měli možnost v letošním a minulém roce vzdělávat a supervizovat zaměstnance naší charity. Tyto kurzy a školení zahrnovaly širokou škálu témat, která jsou nezbytná pro naši práci v oblasti sociální a zdravotní péče a podpory.

Studentky Boršovské univerzity si na Charitě vyzkoušeli práci pečovatele

Studentky Boršovské univerzity si na Charitě vyzkoušeli práci pečovatele

Boršovská univerzita - instituce, kterou v rejstříku vysokých škol nenajdete. Ale přesto existuje už celých 7 let. Jedná se o projekt obce Boršov nad Vltavou, který je primárně určen pro seniory. Ti se díky univerzitě mohou účastnit různých prezentací, přednášek, kurzů a mnoha dalšího. “Především nám šlo o aktivní začlenění seniorů do života obce,” říká místostarostka obce Mgr. Romana Rýcová.

Den s Renatou, sestřičkou domácí zdravotní péče Charity České Budějovice

Den s Renatou, sestřičkou domácí zdravotní péče Charity České Budějovice

Českobudějovická Charita disponuje týmem zdravotních sestřiček, které denně pečují o klienty organizace. Všechny jsou všeobecné sestry a mají buď střední zdravotnickou školu, vyšší odbornou školu nebo jsou absolventky zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity. Renata je jednou z nich. Za týden ošetří 60-70 lidí.

Charita České Budějovice získala prestižní Národní cenu České republiky za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj.
24. listopadu 2023 Aktuálně

Charita České Budějovice, nestátní nezisková církevní organizace se zaměřením na podporu a pomoc potřebným, obdržela v kategorii veřejný sektor ocenění Společensky odpovědná organizace I. stupně. Prestižní ocenění je odměnou za vynikající práci v této oblasti.

Nákup pro dobrou věc - prodejna TREFA podporuje i Charitu České Budějovice
31. října 2023 Zprávy z Charity České Budějovice

Nákup pro dobrou věc - prodejna TREFA podporuje i Charitu České Budějovice

Charita České Budějovice se letos zařádila mezi neziskovými organizacemi, které podpoří prodejny TREFA v rámci akci Nákup pro dobrou věc. Tato akce probíhá v období od 25.10. do 21.11.2023 v prodejnách TREFA, kdy s nakupem každého prodaného kusu označených výrobků 1 Kč poputuje na konto výbraných organizací.